Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Gyümölcsöző bajtársi küldöttgyűlés
2024.04.29. 14:52

Április 25-én rendezték a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) küldöttgyűlését Budapesten, a Zrínyi Miklós Laktanyában.

 

A rendezvényen kiemelték a tagszervezetek fontosságát, hiszen ők alkotják a szövetséget, és nélkülük annak tevékenysége elveszítené értelmét.

A küldöttgyűlésen részt vett többek között Dr. Benkő Tibor nyugállományú vezérezredes, korábbi honvédelmi miniszer, Bánhidy Vajk köztisztviselő, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztály vezetője, Dr. Drót László dandártábornok, a Magyar Honvédség Területvédelmi Erők parancsnoka, és Durgó Tamás alezredes, MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) parancsnoka is.

Az elnökség beszámolójában az elmúlt időszak eredményeit értékelték, kiemelve a pandémia és a szomszédos háború kihívásait.

A pénzügyi beszámoló pozitív eredményekről szólt, és a következő évi terveket ismertették, melyek között fontos rendezvények és találkozók szerepeltek.

Az eseményen elismerések átadására is sor került. Elsőként Durgó Tamás alezredes emléktárggyal köszönte meg a nyolcéves együttműködést Hazuga Károly nyugállományú altábornagynak. Ezt követően Mészáros Károly őrnagy, az MH KIKNYP humán gondoskodási főtisztje BEOSZ elnöki elismerésben részesült.

 

 

A „Szövetségért Díjat” Dr. Végh Ferenc nyugállományú vezérezredes, a Tanácsadó Testület két évtizeden keresztül tevékenykedő elnöke, a „Bajtársainkért Díjat” pedig Pintér Ferenc nyugállományú ezredes, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület elnökhelyettese kapta.

 

A tisztújítás során az új elnököt egyhangúlag választották meg Esküdt Lajos nyá. ezredes személyében, valamint tiszteletbeli elnöki címet adományoztak az előző elnöknek.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2