Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Munkahelyteremtés Csongrád-Csanád megyében
2020.07.08. 11:12 , Baranyai Erika Piros t. hadnagy

Huszonkét jelentkező kezdte meg a speciális önkéntes tartalékos kiképzést a Csongrád –Csanád megyei Tiszaszigeten.

A munkahelyteremtő program eredményeként július 1-jén Csongrád-Csanád megyében is megkezdődött a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katonák kiképzése. A Magyar Honvédség új szolgálati formája a koronavírus-járvány miatt munkájukat elveszített emberek számára nyújt lehetőséget a jövedelemszerzésre.

A Csongrád-Csanád megyei toborzó irodába a térség minden szegletéről érkeztek érdeklődők Benkő Tibor honvédelmi miniszter bejelentését követően, akiket az iroda munkatársai részletesen tájékoztattak a 6 hónapos program által nyújtott lehetőségekről.

De mire is vállalkozik egy speciális önkéntes tartalékos? - tették fel a kérdést az irodába látogatók.

A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra jelentkezők 6 hónapig tartó felkészítést kapnak. Ez idő alatt 161 ezer forintos bruttó illetményt, utazási költségtérítést, ruházati ellátást és étkezést kapnak és lehetőséget a fizikális és mentális fejlődésre. A kiképzendők számos olyan ismeretre tesznek szert a felkészítés alatt, amelyet a civil életbe való visszatéréskor is hasznosítani tudnak. A szolgálati forma előnye, hogy a jelentkező bármikor visszatérhet a civil munkájához, de a kiképzés végén - vagy akár közben is - áttérhet a szerződéses katonai szolgálatra, amennyiben megfelel az alkalmassági vizsgálatokon.

A toborzómunka szépsége, hogy fel kell ismernünk a jelentkező ki nem mondott szándékait, a jelentkezés mögött lévő motivációt, hiszen minden jelentkező egyedi történettel érkezik hozzánk. Kollégáink az elmúlt hetekben egyaránt találkoztak csillogó szemű, kalandvággyal telt, illetve még esetleg bizonytalan jelentkezőkkel is.

Megyénkben az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, 46. Területvédelmi Zászlóalj kiképzői segítik a részvevőket a tudásuk legjavával. A frissen bevonultak fél év múlva már kiképzett tartalékos katonák lesznek, akik visszatérhetnek a civil munkahelyükre, de akár egy új hivatást is találhatnak maguknak a katonai szolgálat révén. A Magyar Honvédség egy nagy közösséget alkot, ahol mindenki megtalálhatja a számítását.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2