Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Befejeződtek az Országos Haditorna Verseny megyei döntői
2020.10.27. 11:22 , Kollár Aliz t. hdgy.
Parancsnokságunk életében már hagyományosnak mondható, hogy a szeptember és október hónapok az Országos Haditorna Verseny megyei döntőiről szólnak. A koronavírus-járvány második hulláma ellenére összesen 161 csapat vállalta a részvételt, amely csaknem 650 versenyzőt jelentett országszerte.

Az Országos Haditorna Verseny elődöntőit parancsnokságunk a megyei védelmi bizottságok, a Honvédelmi Sportszövetség, valamint a civil sportegyesületek együttműködésével szervezi meg minden évben az ország középiskolásainak. Azokban a megyékben, ahol a középiskolák a járvány ellenére is vállalták a részvételt, kollégáink különösen ügyeltek a verseny során használt eszközök fertőtlenítésére, illetve a higiénés szabályok betartására.

 

A haditorna verseny évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fiatalok körében. A négyfős csapatok a versenykiírás alapján előre fel tudnak készülni a feladatokra, melyeket óriási lelkesedéssel hajtanak végre. A futamokon a legkülönfélébb erőpróbákon kell helytállniuk a versenyzőknek, amellyel lehetőségük nyílik a honvédelemhez szorosan kapcsolódó tevékenységek kipróbálására. A versenyszámok közt lövészet, kézigránát-dobási gyakorlat, tájékozódási futás, fegyveres váltófutás és honvédelmi totó is szerepel.

 

A résztvevőknek ezúton is gratulálunk, a győztes csapatokat pedig várjuk a központilag megszervezett országos döntőn, 2021 tavaszán.

 Fotók: Koncsek Barna fhdgy. 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2