Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
A Magyar Honvédség toborzó szerve is részt vesz a kórházak támogatásában
2020.11.23. 11:58 , Márton Boglárka hdgy.
A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (továbbiakban MH KIKNYP) mintegy negyven fővel járul hozzá ahhoz a feladathoz, amelyet a katonák az egészségügyi dolgozók leterheltségének csökkentése érdekében végeznek különböző egészségügyi intézményekben. Az alakulat katonái Budapesten és az agglomerációiban, illetve Cegléden teljesítenek szolgálatot.

A parancsnokság katonái – csakúgy, mint más alakulatok képviselői – egészségügyi végzettséget nem igénylő munkakörökben segédkeznek, többek között úgy mint a fizikai és logisztikai jellegű feladatok, illetve a bejáratoknál történő lázmérés.

 

Szűcs Imre ezredes, az alakulat parancsnoka büszke az állományra, amelynek tagjai az ország különböző pontjairól érkezve látnak el segítői feladatokat. Szűcs ezredes kiemelte, hogy a katonák az egészségügyi intézmények hasznos tagjaivá váltak az elmúlt héten és szépen helytállnak ebben az embert próbáló időszakban is. Az MH KIKNYP a határmenti védekezésben és a rendőrökkel való közös járőrfeladatokban is részt vesz, az utóbbit illetően Kőbánya-Kispest területén teljesítenek szolgálatot a katonák.

 

 A Parancsnokság egyik fő feladata a Magyar Honvédség humánerőforrással történő feltöltése, amely most is folyamatos. A megyei toborzóirodák ügyfélszolgálatai a higiénés szabályok betartása mellett továbbra is üzemelnek, azonban a járványra való tekintettel első körben telefonon vagy e-mailben érdemes érdeklődni.

Elérhetőségeik megtalálhatóak a www. iranyasereg.hu oldalon, ahol online is be lehet nyújtani a jelentkezést.

Fotó: MH KIKNYP

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2