Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Több mint 100 cipősdobozt gyűjtöttek össze a Borsod megyei katonák
2020.12.14. 09:13 , Póczos Nikolett t. ftőrm.
Több mint 100 cipősdobozt gyűjtöttek össze a Borsod megyében szolgáló hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák a Magyar Vöröskereszt felhívására. Az ajándékokat gondosan becsomagolták és felcímkézték, a Vöröskereszt megyei szervezete pedig eljuttatja őket a hátrányos helyzetű családokhoz.

A cipősdoboz akcióhoz a miskolci toborzóiroda kollégái mellett az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj és az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ 3. Gerinc Radar Mérőpont állománya csatlakozott. A csomagokban társasjátékok, plüssfigurák és meleg holmik is lapulnak, a gyűjtés több mint két hónapig tartott.

Nagy Géza őrnagy, a miskolci iroda vezetője elmondta, hogy a megyében szolgáló katonák egy emberként mozdultak meg a felhívásra – volt olyan katona, aki több ajándékcsomagot is összeállított a nehéz sorsú családoknak. Nagy őrnagy büszkén tette hozzá, hogy amikor otthon a saját csomagjait állította össze, kislánya sorra vitte oda a játékokat, amelyeket nélkülözni tud, hogy minden gyereknek boldog legyen a karácsonya.

 

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének vezetője köszönetét fejezte ki a katonáknak és hangsúlyozta, hogy a rászoruló emberek számára a legkisebb ajándék is hatalmas jelentőséggel bír, ezért is különösen szép gesztus a honvédség megyei szervezeteinek részéről ez a nagyszabású összefogás.

 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2