Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
A hatszázadik területvédelmi tartalékos katona írta alá szerződését a Hajdúságban
2021.03.17. 16:01 , Smidróczki Róbert szds.
A szakszerű tájékoztatásnak köszönhetően a régióban élők jól ismerik a szolgálatvállalás lehetőségét, ezt bizonyítja az a tény is, hogy március 17-én Hajdú-Bihar megye 600. önkéntes területvédelmi tartalékos katonája kötötte meg szerződését Debrecenben.

A 2017-ben létrehozott területvédelmi tartalékos szolgálati forma a kezdetektől fogva népszerű a megyében, hiszen évről évre magas a tartalékos rendszerbe jelentkezők létszáma.

Bár az elmúlt, kihívásokkal teli időszak és a vírushelyzet miatti korlátozások a toborzást is érzékenyen érintették, a szakterületen dolgozó katonák számos új módszert dolgoztak ki és alkalmaztak a szolgálati forma népszerűsítésére. Ennek eredménye, hogy az idei évben eddig már negyvenhárman írtak alá területvédelmi tartalékos szerződést. Som Alex, Hajdú-Bihar megye hatszázadik önkéntes területvédelmi tartalékos katonája március 17-én csatlakozott a Magyar Honvédséghez Debrecenben. A Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Technikum és Kollégium 11. évfolyamos diákja az intézmény honvédelmi orientációjú gimnáziumi osztályában tanul, az érettségi megszerzését követően katonai pályán szeretne elhelyezkedni. Elsődleges célja a honvédség tiszt- vagy altisztképzésében továbbtanulni, melynek – véleménye szerint – jó előszobája lehet a tartalékos szolgálat. Nagy Zoltán alezredes, a 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka emlékplakettel köszöntötte Som Alexet, illetve a jubileumi szerződéskötés alkalmából szintén emlékplakettet adott át Nagy Józsefnek, a derecskei oktatási intézmény vezetőjének, megköszönve az iskola honvédelmi nevelés, illetve katonai toborzás szakterületeken nyújtott támogatását.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2