Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Célzott szakmai felkészítés a toborzóknak
2021.10.11. 09:01 , Papp Eszter t. hdgy.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) toborzó szakállományának minden ősszel és tavasszal kéthetes felkészítést tart a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség (MHP SZCSF). Ezúttal szeptember 27. és október 8. között tartották a célzott szakmai tanfolyamot, amely elsősorban azoknak a katonáknak szól, akik újak a toborzás területén.

A tanfolyamot Vanyur Tibor ezredes, a Személyzeti Csoportfőnökség vezetője nyitotta meg, aki ismertette a részvevőkkel az elérendő célokat. 

Az előadások összeállítása során törekedtek arra, hogy elméleti és gyakorlati téren is megfelelő ismeretekhez jusson a szakállomány. Az újonnan beosztásba helyezett toborzók felkészítése mellett a már tapasztalt kollégák ismereteinek bővítése, alkalmazott módszereik megújítása is célja volt a tanfolyamnak. 

 

 

A toborzás módszertanának elsajátítása, a szerződéses és tartalékos katonák illetményének és járandóságainak ismerete, a közösségi média használata és a munkaerőpiaci szereplők tevékenységének nyomon követése egyaránt fontos ahhoz, hogy valakiből jó toborzó szakember váljon. Az állomány betekintést nyert a honvédség missziós szerepvállalásába és azokba a külszolgálati lehetőségekbe, amelyek növelhetik a jelentkezők érdeklődését. Megismerkedhettek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programmal, az Acélkocka Altisztképzési Rendszerrel és kerekasztal beszélgetések során megvitathatták a szolgálatformákkal kapcsolatos tudnivalókat, a mai munkaerőpiaci trendek alakulását. A gyakorlati órákon megismerték a rendezvényekre történő kitelepülések menetét, a toborzósátor építés technikáját, a szimulátorok és lézerfegyverek használatát. 

A kéthetes felkészítés eredményességét bizonyítja, hogy minden résztvevő sikeres vizsgát tett, az erről tanúskodó okleveleket Zsiga Tamás dandártábornok, az MH SZCSF csoportfőnöke adta át.

 

Fotó: Kollár Aliz t. hdgy.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2