Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Szerteágazó feladatrendszert ismert meg a vezénylőzászlós
2021.10.25. 14:29 , Márton Boglárka hadnagy
Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) feladatrendszerét ismerte meg Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa. A vezető altisztet Hérincs Lajos törzszászlós, a parancsnokság vezénylőzászlósa és Kocsis Csaba főtörzszászlós, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság megbízott vezénylőzászlósa fogadta.

 

Kaszab főtörzszászlós látogatásának célja az volt, hogy megismerje az MH KIKNYP szerteágazó tevékenységét. Bár az alakulatot a legtöbben a honvédség toborzással foglalkozó szervezeteként ismerik, számos fontos szakterület tartozik hozzájuk, ilyen - többek között - a katonai igazgatás, a szociális gondoskodás, a hadisírgondozás vagy a honvédelmi nevelés, amelyekről szintén átfogó képet kapott a vezénylőzászlós.

Az országos illetékességű szervezet megváltozott felépítéssel végzi a tevékenységét, ezzel kapcsolatban Szűcs Imre ezredes, az alakulat parancsnoka kiemelte: a megyei hadkiegészítő és toborzó irodák szakmai vezetését hét hadkiegészítő és toborzó központ végzi, így a feladatok koordinálása regionális szinten, a helyi sajátosságok figyelembevételével történik.

 

 

A strukturális átalakításból az ügyfeleik semmit sem érzékeltek, a pandémia ideje alatt azonban meg kellett változtatniuk a jól bevált módszereiket, főként a toborzás területén. Szűcs ezredes elmondta, hogy ebben az időszakban átálltak az online és telefonos kapcsolattartásra, a jelentkezőknek egyéni időpontokat adtak, ügyfélszolgálati irodáikat pedig a járványügyi előírásoknak megfelelően működtették. Online pályaorientációs és tájékoztató videókat is forgattak és megsokszorozták szereplésüket az országos és helyi médiában.

A parancsnokság fontosnak tartja arculati elemeinek folyamatos megújítását, az elmúlt időszakban például új sajtófal, autódekoráció, prezentáció-sablon és több merchandising termékük is készült, valamint tömegközlekedési eszközökön is népszerűsítik a honvédséget. Jelentős szerepet vállalnak az Irány a Sereg! karrieroldal modernizálásában is, amellyel kapcsolatban szintén jelentettek Kaszab főtörzszászlósnak. 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2