Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Megszépültek a hősi parcellák
2021.12.01. 09:56 , Márton Boglárka hadnagy
Országos temetőkarbantartást végeztek parancsnokságunk hadisírgondozással foglalkozó katonái. A nagyszabású munkálatokat évente két alkalommal végzik: tavasszal a Hősök Napja, ősszel pedig halottak napja alkalmából.

A szakmai elöljáró által meghatározott feladatban évről évre jelentős szerepe van a hadisírgondozással és honvédelmi neveléssel foglalkozó szaktiszteknek. Munkájukat a területvédelmi zászlóaljak katonái is segítik: közülük ezúttal hatvanhárman járultak hozzá a hősi parcellák karbantartásához.

Rajtuk kívül a társadalmi szervezetek tagjai, honvéd kadétok és - az Iskolai Közösségi Szolgálat révén - diákok is bekapcsolódtak a munkálatokba. Országszerte több mint kétszáz fiatal döntött úgy, hogy a kötelező ötvenórás program egy részét hadisírgondozással szeretné tölteni idén ősszel.

 A karbantartási feladatok között szerepelt a sírfeliratok és emlékművek újrafestése és a sírok környékének megtisztítása is. A katonák a hulladékok és elszáradt növények eltávolítása, valamint a lehullott falevelek összeseprése mellett a sírköveket speciális tisztítószerekkel varázsolták fényesebbé.

Az összefogás eredményeképpen október 16. és november 6. között összesen több mint kilencezer hadisír, hősi emlékmű és kegyeleti hely szépült meg halottak napja alkalmából.

 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2