Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Ötvenórás közösségi szolgálat a honvédséggel
2022.05.19. 15:41 , Márton Boglárka hadnagy

Újabb Borsod-Abaúj-Zemplén megyei középiskolákkal kötöttünk megállapodást az ötvenórás Iskolai Közösségi Szolgálatról. Négy intézmény csatlakozott egyszerre a Magyar Honvédség programjához, melynek lényege, hogy a diákok hadisírgondozással is tölthetik a közösségi szolgálatot.

Durgó Tamás alezredes, alakutunk megbízott parancsnoka elmondta: a diákok honvédelmi nevelése kiemelten fontos, hiszen szeretnénk, ha minél többen lennének közülük hivatásos, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonák. A fiatalok a szabad levegőn, valódi közösségi munkát végezhetnek, miközben megismerkednek lakóhelyük történelmi emlékeivel.

Durgó alezredes a Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum, a Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola, a Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum, valamint a Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium igazgatóival írt alá együttműködést. A csatlakozással a tanulók megkezdhetik a közös munkát a Borsod megyei toborzóiroda katonáival.

Fotó: Mocsári László és Erdős József 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2