Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Generációk találkoztak Pápán
2022.08.16. 09:25 , Csatári Zsanett százados
Táborozó gyerekeknél vendégeskedtek a veszprémi katonai toborzók és a pápai Honvéd Bajtársi Klub nyugállományú katonái.

Augusztus elején három helyszínen, közel ötven táborozóval ismertették meg a Magyar Honvédség értékeit. Az első foglalkozási ponton egy képességbemutató film segítségével a gyerekek megtudhatták, hogyan lesz valakiből katona, és mivel foglalkoznak a honvédek. Ezt követően „hadszíntérré” változtatták a pápai Művelődési Otthon előadótermét: a filmben bemutatott fegyverek egy részét ugyanis kézbe is lehetett venni. A következő foglalkozáson a pontosság és a koncentráció volt fókuszban, lézerpuska lövészeten versengtek a gyerekek. A legnagyobb élményt egyértelműen a 3D szimulátor jelentette számukra, ahol VR szemüveg segítségével megtapasztalhatták a valódi repülés élményét.

A Honvéd Bajtársi Klub az ország egyik legdinamikusabban fejlődő nyugállományú szervezete. Mindent megtesznek azért, hogy tagjaik minőségi szabadidőt tölthessenek együtt, és elkerüljék az elmagányosodást. Jelentős eredményeik vannak az ifjúság honvédelmi nevelésében is: ők indították el a népszerű „Hazámat szolgálom” elnevezésű, pápai középiskolásoknak szóló honvédelmi vetélkedőt.

A táborban együtt töltött nap remek lehetőséget biztosított a katonáknak, hogy játékos formában népszerűsítsék a katonai hivatást. Az idei év a nemzedékek éve, a rendezvény ennek üzenetét is kifejezte: aktív- és nyugállományú katonák, áthidalva a generációs különbségeket, együtt tettek azért, hogy a gyerekekben pozitív kép alakuljon ki a honvédségről.

 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2