Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Alakulatnapot ünnepeltek a hadkiegészítők
2022.09.12. 15:03 , Krizbai Diána t. szakaszvezető
Ahogy az elmúlt években hagyománnyá vált, idén is a balatonakarattyai Honvéd Üdülőben tartotta csapatünnepét az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP). A rendezvényen a sportolásé volt a főszerep, de számos más programon is részt vehettek a katonák.

Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban szeptember 7-én tartott rendezvényt idén a székesfehérvári toborzó központ szervezte meg. Az alakulatnapon Szűcs Imre ezredes, az MH KIKNYP parancsnoka köszöntötte az állományt, továbbá a szervezet egykori vezetőit: Vanyur Tibor ezredest, Kovács Sándor nyugállományú ezredest, Magócsi Zoltán nyugállományú ezredest és Kálmán László alezredest. Szűcs ezredes beszédében hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédség szervezeti átalakulása, valamint a kiképzési rendszer megújítása miatt az alakulat szerepe és jelentősége még inkább felértékelődik a közeljövőben a pályára-irányítás és toborzás területén. Köszöntő beszéde után számos elismerést is átadott, köztük az alakulat távozó törzsfőnökének, Ignáth Zsolt alezredesnek, aki a Honvédelmi Minisztériumban folytatja katonai pályafutását.

Ezt követően a több mint 300 fős állomány jó hangulatban teljesítette a szeptemberi alakulatfutást a festői Balaton-parton, majd különböző sportágakban – strandfoci, strandröplabda, tollaslabda és asztalitenisz – mérték össze tudásukat. Aki nem sportolt, az vízibiciklizéssel, hajózással vagy bringóhintózással is eltölthette a napot. A nyárias időjárásnak köszönhetően sokan a parton napozva, a Balatonban fürdőzve osztották meg egymással munkatapasztalataikat, és vitatták meg a jövőben várható feladatokat.

A sportversenyek eredményhirdetése, majd az elköszönés után mindenki útra kelt, hogy másnap újult erővel folytatódhasson a munka.

Fotók: Farkas Gábor t. hadnagy

 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2