Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Bajtársi találkozót tartottak, és névadójukra emlékeztek Debrecenben
2022.09.28. 13:30 , Márton Boglárka hadnagy
A Hajdú-Bihar megyei 3. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda életében szeptemberben hagyomány, hogy nyugállományú katonáiknak találkozót szerveznek, valamint megemlékeznek az iroda névadójáról, Simonyi óbesterről.

A parancsnokság számára fontos, hogy a nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok érezzék, aktív szolgálatukat követően sem engedik el a kezüket. A toborzó iroda évről évre meghívja a jogelőd szervezetektől nyugállományba vonult katonákat és honvédségi nyugdíjasokat, valamint a megyei iroda gondoskodási körébe tartozó, jogutód nélkül megszűnt alakulatok egykori bajtársait.

A szeptember 21-én megrendezett, jó hangulatú találkozón idén is sok szépkorú vett részt, akiket Nagy Zoltán alezredes, a debreceni 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka és Tóth Imre őrnagy, az iroda vezetője köszöntöttek. Tóth őrnagy beszédében hangsúlyozta: tiszteljük egykori bajtársainkat, akik becsülettel szolgálták a Hazát, helytálltak az élet számos területén, összetartották a családot, nevelték gyermekeit, unokáikat. Az iroda feladata, hogy olyan támogatást biztosítson a nyugállományú katonáknak, mely lehetővé teszi számukra az öregkorhoz méltó, tartalmas és derűs életet.

A rendezvény résztvevőinek a debreceni Ady Endre Gimnázium 11. évfolyamának dráma tagozatos tanulói készültek előadással, majd a nyíregyházi Night Band műsora következett: Tóthné Kész Emőke és Tóth Zoltán tartalékos zászlós operettfeldolgozásokat és retro slágereket adtak elő.

Az állomány szeptember 23-án jeles évfordulót ünnepelt: tizennégy évvel ezelőtt a 3. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda felvette báró Simonyi József ezredes, legendás hírű huszártiszt nevét. A névadományozáskor a Pro Patria Alapítvány Simonyi Óbester Regionális Szervezet kezdeményezésére a toborzó iroda bejáratánál emléktáblát avattak, melyen a katonák minden évben koszorút helyeznek el, miközben Simonyi óbester dicső tetteire emlékeznek.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2