Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Tábori kihelyezés Veszprémben
2022.11.22. 12:51 , Beke Ádám őrmester
Parancsnokságunk 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központja is megtartotta Tábori Kihelyezési Hetét. A gyakorlaton a katonák tábori körülmények között bővítették tudásukat, frissítették ismereteiket.

Az állomány a hetet az előírt 1. számú NATO békeműveleti lőgyakorlattal kezdte a nádasdi lőtéren, szorosan együttműködve az MH 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóaljjal. A gépkarabély és pisztoly mellett géppuskával is lőttek a katonák.

 

A központ ezt követően tűzoltási gyakorlatot hajtott végre Szombathelyen, majd SERE (Túlélés, Elkerülés, Ellenállás, Kiemelés) foglalkozáson vehetett részt az MH 31. Draganits Ferenc Területvédelmi Zászlóaljjal. A kiképzés lényege, hogy a katonák tudják, mit kell tenniük, ha műveleti területen elszakadnak társaiktól, pl. hogyan építsenek menedéket, gyújtsanak tüzet, szerezzenek élelmet és vizet. Alapszinten az ellenség elkerülésével, a fogságból szabadulással és a kimenekítés fázisaival is foglalkoztak.

A hét további részében harctéri elsősegélynyújtás, éjszakai tájékozódás, rádióforgalmazás és katonai közelharc is szerepelt a foglalkozások között.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2