Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Idén is begyűjtöttük a gyermekmosolyokat
2022.12.19. 11:09 , Krizbai Diána hadnagy
Hagyomány, hogy advent időszakában karitatív feladatokban is szerepet vállal szervezetünk. A parancsnokságon idén is az Anyák az Anyákért Alapítvány számára gyűjtöttünk.

A felajánlások között felnőtt- és gyermekruhák, cipők, könyvek, játékok, tisztálkodószerek és különböző tartós élelmiszerek is voltak. Volt, aki rollert, más pedig TV-t adományozott, de alakulatunknak köszönhetően csokit is kaphattak a rászoruló édesanyák és gyermekeik.

 

Bezerédi Csenge őrmester, a gyűjtés egyik elindítója elmondta: a logisztikai osztály kezdeményezésére indult akcióhoz az MH KIKNYP teljes állománya csatlakozott, a Budapesttől távolabb eső alegységektől is éreztek csomagok. Az összegyűlt adományokat kollégáink elszállították az alapítvány raktárába. Innen a gyermekeknek szánt ajándékok egy kislétszámú iskolába kerülnek, ahol gyermekotthonokban élő diákok tanulnak. A többi adományt családsegítők segítségével osztja szét a fővárosban az alapítvány. „Idén is nagyon hálásak vagyunk az állománynak, mivel sok rászorulónak lesz szebb karácsonya általunk” – hangsúlyozta Bezerédi őrmester.

 

Az Anyák az Anyákért Alapítványt 2016-ban hozta létre két családanya. Olyan kisgyermekes családokon igyekeznek segíteni, akik a társadalom perifériájára szorultak, illetve akik valamilyen katasztrófa (lakástűz, betegség stb.) miatt kerültek nehéz helyzetbe. Az alapítványhoz fordulhatnak segítségért továbbá gyermekeket ellátó intézmények is, mint például gyermekkórházak, anya- és gyermekotthonok.

 

„Gyermekmosolyokat gyűjtünk!” szlogennel végzett társadalmi munkájuk során évente országszerte több ezer családnak nyújtanak támogatást. Rendszeresen szerveznek pénz- és adománygyűjtéseket. Többek között ruhákkal, cipőkkel, iskolaszerekkel, játékokkal segítik a családokat, de több családot a kilakoltatástól, az áram- vagy a gáz kikapcsolásától is meg tudtak már menteni.

 Fotó: Szöllősi Gergely hadnagy 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2