Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Egyedülálló lehetőséget kínálunk a munkaerőpiacon
2023.03.02. 08:04 , Krizbai Diána hadnagy

„Egyedülálló lehetőséget kínálunk a munkaerőpiacon”, bárki kipróbálhatja milyen a katonalét – emelte ki az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában alakulatunk parancsnoka.

Durgó Tamás alezredes az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban is beszélt az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) valamint a többi szolgálati forma nyújtotta lehetőségekről, a különböző katonai képzésekről és természetesen az éves toborzókampányról is.

 

Kiemelte, hogy minden vármegyében van toborzóiroda, és évente több száz rendezvényen jelenik meg a Magyar Honvédség.

Bár 18-tól 65 éves korig lehet jelentkezni, most a célcsoport a fiatalság, hiszen a magyar honvédség már egy high-tech honvédség, 21. századi haditechnikai eszközökkel, és az online világban nevelkedett fiatalok könnyebben megtalálják az összhangot egy több tíz tonnás mozgó számítógéppel, ami egy Leopard harckocsi- ismertette.

Parancsnokunk hangsúlyozta, hogy bármilyen iskolai végzettséggel, bármilyen szakmából érkezőnek tud feladatot, szolgálati lehetőséget adni a honvédség, és nemcsak a férfiakat várják, hanem a kalandvágyó hölgyeket is.

Minden hónapban indulnak kiképzések, legközelebb március 13-án. Az ÖKSZ-re március 3-án, péntekig várják a jelentkezőket a toborzóirodákban valamint az iranyasereg.hu oldalon – hívta fel a figyelmet Durgó Tamás alezredes.

 

Az alakulatunk parancsnokával készült M1-es beszélgetés teljes egészében megtekinthető a https://hirado.hu/belfold/video/2023/03/01/ismet-lehet-jelentkezni-az-onkentes-katonai-szolgalatra oldalon.

 

Szöveg és képek forrása: MTI, hirado.hu

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2