Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Eseménydús hétvégét zártak a szegedi toborzók
2023.05.24. 16:54 , Varga Katalin Lilla t. hadnagy
Eseménydúsan telt a honvédelmi napi hétvége Szegeden, ugyanis két hétvégi rendezvényen is zajlott a toborzás. 

A minden évben megrendezendő Szeged Napja rendezvénysorozat keretében a Dóm térre települtek ki helyi toborzókollégáink, hogy mindenkit tájékoztassanak a Magyar Honvédség szolgálati formáiról, a karrierlehetőségekről. Emellett kicsik és nagyok is kipróbálhatták a VR-lövész szimulátorunkat.

 

Ugyancsak ott voltak kollégáink május 21-én a Szegedi Repülőtéren „SMART MOVE 2023” gyakorlathoz kapcsolódóan tartott nyílt napon. Itt a Magyar Honvédség iránt érdeklődők megtekinthettek több, a feladatba bevont, elkordonozott, kitelepült haditechnikai eszközt:, köztük a Lynx gyalogsági harcjárművet, a Polaris MRZR-4 terepjáró járművet, a H145M helikoptert és a MI-24 helikoptert.

Toborzópontunknál mint mindig, most is népszerű volt a laser tag pálya, de a kvízjátékot is nagyon élvezték a fiatalok. Érdeklődve hallgatták továbbá szegedi kollégáink óránkénti repülés- és helytörténeti előadását. Mindemellett toborzóink természetesen a Magyar Honvédség szolgálati formáiról, és karrier- és képzési lehetőségeiről is folyamatosan tájékoztatták az érdeklődőket mások mellett a Szegedi SZC Csonka János Technikum, valamint a Diana Fegyertechnikai Technikum és Kollégium, több mint negyven kadétját. Az MH 4. Területvédelmi Ezred 46. Területvédelmi Zászlóalj önkéntes tartalékos állománya is aktívan részt reszt vett az eseményen, így a közös együttműködés garantálta a családok számára a felejthetetlen élményeket.

Fotók: Pontyik Pál őrnagy, Lehel Zoltán zászlós, Gaál Tamás főtörzsőrmester


toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2