Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Egyre népszerűbb a Military Fesztivál és a katonai pálya
2023.09.26. 08:18 , Krizbai Diána hadnagy
Idén is ott voltak toborzóink a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztiválon.

 

A szervező egyesület a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója tiszteletére egy igazán autentikus, ikonikus új helyszínen Táborfalván a volt Magyar Királyi Lovaglótanár-képző és Hajtóiskola Honvéd utca végén található lovaspóló pályáján szervezték meg.

A 8. alkalommal megrendezett fesztiválra az ország különböző részeiből csaknem száz XX. századi felújított katonai jármű érkezett, köztük páncélozott és tüzérségi járművek.

Idén számos újítással is készültek a szervezők. A látogatók találkozhattak a különböző történelmi korok egyenruháiba öltözött hagyományőrzőkkel, sőt interaktív csatajeleneteknek is részesei lehettek.

 

Gáldonyi Sándor őrnagy, kecskeméti toborzóirodánk vezetője úgy értékelt: a „military” fesztivál és az ehhez hasonló rendezvények segítenek abban, hogy megmutassák a katonai élet szépségét. Ennek is köszönhető, hogy egyre népszerűbb a katonai pálya a fiatalok körében.

 

Emellett a haderőfejlesztés, a kiváló haditechnikai eszközök, a versenyképes bérek és a közösség mind komoly vonzerejét jelentik a Magyar Honvédségnek – mondta kollégánk. 

Fotó: MH KIKNYP, Militaryfestival csoport 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2