Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Már kadétként tartalékos szolgálatra jelentkeztek
2024.09.30. 08:30 , Szöllősi Gergely főhadnagy

Felnőttkorba lépő kadétok írtak alá önkéntes tartalékos szerződést Mezőkövesden, a Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban.

 

Az ünnepélyes eseményen Durgó Tamás alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka beszédében kiemelte a tartalékos szolgálat fontosságát, amelyet a szeptemberi árvízi helyzet is igazolt: rámutatott arra, hogy a tartalékos katonák is kulcsszerepet játszanak a természeti katasztrófák kezelésében és a lakossági javak védelmében. 

Hangsúlyozta, hogy évről évre egyre több intézmény csatlakozik a Honvéd Kadét Programhoz, amelynek 18. életévüket betöltött diákjai közül sokan választják a tartalékos vagy szerződéses szolgálati formát, vagy tanulnak tovább a katonai képzési rendszerben. A kadétok a programban lehetőséget kapnak arra, hogy minden kötöttség nélkül megismerkedjenek a katonai élettel és a honvédelem fontosságával, miközben fegyelmet, kitartást és csapatmunkát tanulnak. Ez megkönnyíti számukra, hogy a későbbiekben tartalékos vagy szerződéses katonai szolgálatot vállaljanak, de a civil életben is hasznosítható készségeket sajátítanak el. Az ünnepélyes szerződéskötést követően a fiatalok – köztük a szerződést aláíró kadétok –harcművészeti és kutyás bemutatót tartottak. 

 

A kadétok ünnepélyes szerződéskötésén mások mellett részt vett Kiss Gábor iskolaigazgató és Kubik Zsolt káplán, az Egri főegyházmegye képviselője is.

 

Fotó: Szöllősi Gergely főhadnagy 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2