Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Elstartoltak az Országos Haditorna Verseny vármegyei fordulói!
2024.10.08. 11:06 , Krizbai Diána hadnagy
A megmérettetés immár több mint 10 éves múltra tekint vissza, népszerűsége pedig azóta is csak egyre növekszik, a múlt heti verseny több helyszínén is rekordszámú csapat indult.

A Vas vármegyei fordulóban Király Gábor, a magyar labdarúgó válogatott korábbi kapusa egy dedikált focilabdát ajánlott fel különdíjként, ezzel is bővítve a honvédelem ügyét támogatók körét. 

 


A középiskolásoknak szóló verseny olyan kihívásokból áll, mint például fegyveres váltófutás, kézigránát-dobás, távbecslés, elsősegélynyújtás. Pihenés közben pedig a diákok érdeklődhetnek toborzóinktól a Magyar Honvédség által kínált továbbtanulási, képzési és szolgálatvállalási lehetőségekről. 

A következő hetekben minden egyes vármegyében megküzdenek egymással a diákcsapatok, majd november ötödikén a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárnál tartandó vármegyei szintű döntővel zárul a regionális selejtező.

 

 

A jövő tavaszi országos döntőn pedig a vármegyei fordulók nyertes csapatai küzdenek meg egymással. 

Fotó: Rácz Tünde/@honvedelem.hu, Szalai Csaba/ vehir.hu, Szendi Péter/ vaol.hu
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2