Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Főtiszt fia köszöntötte a honvédségi nyugdíjast
2023.01.18. 08:10 , Márton Boglárka hadnagy
A szociális gondoskodás szakterületének fontos feladata a nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok születésnapi köszöntése, amelyet a szervezet szakállománya igyekszik minél személyesebbé tenni. Így van ez Somogy megyében is, ahol a kaposvári Hadkiegészítő és Toborzó Központ legutóbb a 80 éves Durgó Lajost köszöntötte.

 

Durgó Lajos honvédségi nyugdíjas mintegy 40 év szolgálatot tudhat maga mögött. 1963-ban vonult be sorkatonának, majd elvégezte a tiszthelyettes iskolát. 1971-ig hivatásos katonaként szolgált, ezután polgári alkalmazottként maradt a honvédség kötelékében. Előbb a katonai építésvezetőségnél dolgozott, 1991-től nyugdíjba vonulásáig pedig a taszári alakulat közalkalmazottja volt.

Aktívan és pozitívan él, napjait a kertészkedés és a horgászat tölti ki. Korábban elmondta szervezetünknek, hogy a horgászegyesület tiszteletbeli elnöke, igyekszik segíteni a vezetőség munkáját.

 

Köszöntése különleges volt, ugyanis fia, Durgó Tamás alezredes is részt vett rajta. Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság Területvédelmi Igazgatóság Katonai Igazgatási és Toborzó Osztályának osztályvezetője korábban alakulatunk parancsnokhelyettese volt. Pályafutását Taszáron kezdte, és családja támogatása mellett sikerült katonai karrierjét felépítenie. Ezt a támogatást is megköszönte az édesapjának.

Durgó Lajos bácsit Lóki Ferenc alezredes, a kaposvári toborzó központ parancsnoka is köszöntötte születésnapja alkalmából.

Képek: Koncsek Barna fhdgy.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2